Tuotteet

Hukanmäki Highland – ekologisesti kasvatettua ylämaankarjan lihaa suoraan tilalta Saarijärveltä. Laadukasta, vastuullista ja lähellä tuotettua.

Suoramyyntimyymälästämme voit ostaa lihaa helposti kotiin vietäväksi.
 Tilamyymälämme palvelee perjantaisin klo 15:00-17:00. 

  Teemme säännöllisesti jakeluita myös Etelä-Suomen alueelle. Voit helposti tilata lihaa Etelä-Suomen alueelle tilauslomakkeen kautta - ilmoitamme tilausten keräilyjen jälkeen jakelupäivän sinulle. 

Laatulihaa laitumelta - ylämaankarjan liha

Ylämaankarjan lihalle on tyypillistä sen tummanpunainen väri, vähärasvaisuus sekä lyhyet lihassyyhyt. Kasvatamme naudat Grass Fed -menetelmällä.  

Grass-Fed -menetelmä tarkoittaa, että karja kasvatetaan pääosin nurmella, heinällä ja muulla luonnollisella karkearehulla ilman viljapohjaista rehua. Eläimet laiduntavat vapaasti kesäisin ja saavat talvella säilörehua, mikä tukee niiden luonnollista hyvinvointia.  Grass-Fed-liha on myös ravintoarvoiltaan erinomaista: siinä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa, enemmän omega-3-rasvahappoja ja proteiinia verrattuna keskivertaiseen naudanlihaan.

(Bruce, Charles J. (2011). An Investigation into the Health and Tenderness Benefits present within Highland cattle beef compared to a Commercial breed. Honours-pro gradu -tutkielma, University of Glasgow.)

Tuotteissa on vaihtelevuutta sesongin mukaan. Ota yhteyttä varmistaaksesi tietyn tuotteen saatavuus.

RUHON OSAT & NIIDEN SELITYKSET

TOMAHAWK 

Suuri, luullinen pihvi, jossa on pitkä kylkiluu ja siihen kiinnittyvä ulkofile tai entrecôte riippuen leikkuutavasta. Täydellinen valinta grillaukseen, sillä luu antaa lihalle lisämakua ja näyttävyyttä.

PETITE TENDER

Pieni ja kapea, sisäfileen tapaan murea lihas. Helppo valmistaa ja sopii hyvin mehukkaaksi pihviliha-annokseksi.

FLANK STEAK

Myös lankkupihvinä tunnettu, ohut ja murea pihvi, joka leikataan naudan kupeesta. Soveltuu hyvin nopeaan paistamiseen tai grilliin.

BRISKET

Luuton rintapala, joka sopii pitkään haudutettavaksi tai savustettavaksi. Kypsennys tekee lihasta erittäin pehmeää ja maukasta.

RIB EYE

Mehevä pihvi, jossa reilusti marmoroitua rasvaa. Täyteläinen maku ja pehmeä rakenne tekevät siitä grillin klassikon.

CHUCK ROLL

Naudan etuselän lihasta leikattu, runsasmakuinen ja hieman rasvainen pala. Soveltuu pitkään haudutettavaksi tai mehukkaaksi pihviksi.

DENVER 

Murea ja maukas pihvi naudan etuselästä. Sopii erinomaisesti pannulle, grilliin tai nopeaan paistamiseen. Liha pysyy mehukkaana ja täyteläisen makuisena.

PAAHTOPAISTI

Perinteinen naudan takaosan lihapala, joka paistettaessa pysyy mehukkaana ja kiinteänä. Sopii juhla-aterioihin tai arkiuunipaistoksi.

ENTRECOTE 

Runsasrasvainen ulkofileen jatke, joka pysyy mehukkaana kypsennettäessä. Sopii täydellisesti pannulle tai grilliin.

COWBOY -PIHVI

Iso, luullinen pihvi, joka tarjoaa näyttävän annoksen ja intensiivisen lihamaun. Grillissä tai uunissa se maistuu erityisen herkulliselta.

T-LUUPIHVI

Iso ja näyttävä pihvi, jossa yhdistyvät ulko- ja sisäfileen parhaat maut. Täydellinen grilli- tai pannupaistoon.

POSKI

Täyteläinen ja runsasmakuisempi lihapala naudan poskesta. Hidas haudutus tekee siitä mureaa ja täydellistä pataruokiin tai keittoihin.

NISKA

Rasvainen ja maukas lihapala naudan niskasta. Erinomainen pitkään haudutettavaksi tai grillattavaksi, liha pysyy mehevänä.

OSSO BUCCO

Naudan potkakiekot, joissa ydinluu keskellä. Soveltuu hitaaseen haudutukseen, jolloin liha muuttuu mureaksi ja luu antaa ruokaan syvän maun.

CHUCK EYE

Rib eye -pihvin läheltä leikattu edullisempi vaihtoehto. Täyteläinen, murea ja maukas – erinomainen arkipihvi

RIBS

Luullinen ja maukas lihapala, jossa liha on runsasrasvaista ja mureaa. Hitaasti kypsennettynä tai savustettuna ribsit ovat täydellisen mehukkaita ja täynnä makua, grillissä tai uunissa nautittavaksi.

SISÄPAISTI

Vähärasvainen ja erittäin murea lihapala naudan takaosasta.

KULMAPAISTI

Naudan takaosan lihas, jossa on hieman rasvaa. Soveltuu sekä uunipaistoksi että pihvimuodossa paistettavaksi. Mureaa ja täyteläistä lihaa.

 Valitse oikein ja nauti maukkaasta lihasta – löydät reseptejä linkistä

Tuotteemme leikataan ja pakataan Kivijalka Butcheryssa, joka sijaitsee Saarijärvellä.  

Yhteydenottolomake
Hyväksyn, että antamiani henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti

Tilamyymälämme palvelee perjantaisin klo 15:00-17:00

Aukiolojen poikkeuksista ilmoitamme UUTISET -osiossa.

Hukanmäki Highland - laatulihaa laitumelta

Timo & Seija Svan

Kantolantie 69, 43100 Saarijärvi

puh. 040 543 7085

hukanmaki@outlook.com

Y-tunnus: 1661031-3

Copyright © 2025 Hukanmäki

Sivujen toteutus EMMU – elämän näköistä sisältöä 

Scroll to Top