Tuotteet
Hukanmäki Highland – ekologisesti kasvatettua ylämaankarjan lihaa suoraan tilalta Saarijärveltä. Laadukasta, vastuullista ja lähellä tuotettua.
Suoramyyntimyymälästämme voit ostaa lihaa helposti kotiin vietäväksi.
Tilamyymälämme palvelee perjantaisin klo 15:00-17:00.
Teemme säännöllisesti jakeluita myös Etelä-Suomen alueelle. Voit helposti tilata lihaa Etelä-Suomen alueelle tilauslomakkeen kautta - ilmoitamme tilausten keräilyjen jälkeen jakelupäivän sinulle.
Laatulihaa laitumelta - ylämaankarjan liha
Ylämaankarjan lihalle on tyypillistä sen tummanpunainen väri, vähärasvaisuus sekä lyhyet lihassyyhyt. Kasvatamme naudat Grass Fed -menetelmällä.
Grass-Fed -menetelmä tarkoittaa, että karja kasvatetaan pääosin nurmella, heinällä ja muulla luonnollisella karkearehulla ilman viljapohjaista rehua. Eläimet laiduntavat vapaasti kesäisin ja saavat talvella säilörehua, mikä tukee niiden luonnollista hyvinvointia. Grass-Fed-liha on myös ravintoarvoiltaan erinomaista: siinä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa, enemmän omega-3-rasvahappoja ja proteiinia verrattuna keskivertaiseen naudanlihaan.
(Bruce, Charles J. (2011). An Investigation into the Health and Tenderness Benefits present within Highland cattle beef compared to a Commercial breed. Honours-pro gradu -tutkielma, University of Glasgow.)
Tuotteissa on vaihtelevuutta sesongin mukaan. Ota yhteyttä varmistaaksesi tietyn tuotteen saatavuus.
RUHON OSAT & NIIDEN SELITYKSET

TOMAHAWK
Suuri, luullinen pihvi, jossa on pitkä kylkiluu ja siihen kiinnittyvä ulkofile tai entrecôte riippuen leikkuutavasta. Täydellinen valinta grillaukseen, sillä luu antaa lihalle lisämakua ja näyttävyyttä.
PETITE TENDER
Pieni ja kapea, sisäfileen tapaan murea lihas. Helppo valmistaa ja sopii hyvin mehukkaaksi pihviliha-annokseksi.
FLANK STEAK
Myös lankkupihvinä tunnettu, ohut ja murea pihvi, joka leikataan naudan kupeesta. Soveltuu hyvin nopeaan paistamiseen tai grilliin.
BRISKET
Luuton rintapala, joka sopii pitkään haudutettavaksi tai savustettavaksi. Kypsennys tekee lihasta erittäin pehmeää ja maukasta.
RIB EYE
Mehevä pihvi, jossa reilusti marmoroitua rasvaa. Täyteläinen maku ja pehmeä rakenne tekevät siitä grillin klassikon.
CHUCK ROLL
Naudan etuselän lihasta leikattu, runsasmakuinen ja hieman rasvainen pala. Soveltuu pitkään haudutettavaksi tai mehukkaaksi pihviksi.
DENVER
Murea ja maukas pihvi naudan etuselästä. Sopii erinomaisesti pannulle, grilliin tai nopeaan paistamiseen. Liha pysyy mehukkaana ja täyteläisen makuisena.
PAAHTOPAISTI
Perinteinen naudan takaosan lihapala, joka paistettaessa pysyy mehukkaana ja kiinteänä. Sopii juhla-aterioihin tai arkiuunipaistoksi.
ENTRECOTE
Runsasrasvainen ulkofileen jatke, joka pysyy mehukkaana kypsennettäessä. Sopii täydellisesti pannulle tai grilliin.
COWBOY -PIHVI
Iso, luullinen pihvi, joka tarjoaa näyttävän annoksen ja intensiivisen lihamaun. Grillissä tai uunissa se maistuu erityisen herkulliselta.
T-LUUPIHVI
Iso ja näyttävä pihvi, jossa yhdistyvät ulko- ja sisäfileen parhaat maut. Täydellinen grilli- tai pannupaistoon.
POSKI
Täyteläinen ja runsasmakuisempi lihapala naudan poskesta. Hidas haudutus tekee siitä mureaa ja täydellistä pataruokiin tai keittoihin.
NISKA
Rasvainen ja maukas lihapala naudan niskasta. Erinomainen pitkään haudutettavaksi tai grillattavaksi, liha pysyy mehevänä.
OSSO BUCCO
Naudan potkakiekot, joissa ydinluu keskellä. Soveltuu hitaaseen haudutukseen, jolloin liha muuttuu mureaksi ja luu antaa ruokaan syvän maun.
CHUCK EYE
Rib eye -pihvin läheltä leikattu edullisempi vaihtoehto. Täyteläinen, murea ja maukas – erinomainen arkipihvi
RIBS
Luullinen ja maukas lihapala, jossa liha on runsasrasvaista ja mureaa. Hitaasti kypsennettynä tai savustettuna ribsit ovat täydellisen mehukkaita ja täynnä makua, grillissä tai uunissa nautittavaksi.
SISÄPAISTI
Vähärasvainen ja erittäin murea lihapala naudan takaosasta.
KULMAPAISTI
Naudan takaosan lihas, jossa on hieman rasvaa. Soveltuu sekä uunipaistoksi että pihvimuodossa paistettavaksi. Mureaa ja täyteläistä lihaa.
Valitse oikein ja nauti maukkaasta lihasta – löydät reseptejä linkistä

Tuotteemme leikataan ja pakataan Kivijalka Butcheryssa, joka sijaitsee Saarijärvellä.
Tilamyymälämme palvelee perjantaisin klo 15:00-17:00
Aukiolojen poikkeuksista ilmoitamme UUTISET -osiossa.


Hukanmäki Highland - laatulihaa laitumelta
Timo & Seija Svan
Kantolantie 69, 43100 Saarijärvi
puh. 040 543 7085
hukanmaki@outlook.com
Y-tunnus: 1661031-3
Copyright © 2025 Hukanmäki
Sivujen toteutus EMMU – elämän näköistä sisältöä